Beskrivelse

Købmand Christen Bayer byggede huset som købmandsgård, som det ser ud i dag i 1893.

Tidligere har der ligget en gård på grunden.

Købmandsgården lukkede i 1979 og fungerede herefter bl.a. som vævestue for Nordøens kvinder.

I 1996 købte Søren Ørum fra Restauranten ved Kæret Købmandsgården og efter en omfattede ombygning åbnede han den som overnatningsstedet “Værelser ved Kæret”. Den 15. juni 2003 købte Erik Bay Jensen bygningen af Søren Ørum, ændrede navnet til Hotel Svedskegyden, og har udviklet det til et 3 stjernet hotel efter HORESTA´s stjerneklassifikationskrav.

“Samsø til alle tider”. Derfor har vi åbent året rundt. Mange steder har lukket om vinteren, men ikke naturen. Den opfører sig bare forskelligt fra årstid til årstid.

Vi har 6 dobbeltværelser og 1 enkeltværelse alle med eget bad og toilet, samt TV og gratis trådløs Internetforbindelse.

Et ophold i Hotel Svedskegyden indbefatter morgenmad, der normalt serveres mellem kl. 08:00 og kl. 10:00.

Morgenmaden indtages i den kombinere morgenmadscafé og opholdsstue. Morgenmadsbuffeten er sammensat af havregryn, cornflakes, youhurt, mysli, appelsinjuice og koldpresset solbærsaft også fra Samsø, mælk, hjemmebagt brød, bagt af økologisk mel, hjemmelavet nybagt leverpostej, pålæg fra Mesterslagteren i Hou, oste fra bl.a.  Thise, Samsø marmelade og frugt.

Mod bestilling senest dagen før og mod ekstrabetaling, kan du smøre en madpakke ved morgenbordet. Det er ligeledes muligt at låne en picnickurv.

I køleskabet er der øl, vand og husets vin til rimelige selvbetjeningpriser.

Mange har gennem årene holdt familiefester, golf ture, vennekomsammen, mindre kurser og arbejds seminarer. Er der behov for flere senge end dem vi råder over på hotellet, hjælper vi gerne med at løse det problem i gå afstand fra hotellet og samlet spises der morgenmad i Hotel Svedskegyden. Sådan et arrangement kan kombineres med spisning i med mad fra Perlen i Sælvig.